¿Te gustaría jugar a Hoquei patines?

sábado, 25 de diciembre de 2010

Què és l'hoquei?

PATINS
L'hoquei sobre patins és un esport d'equip que es practica sobre patins de dos eixos i   quatre rodes  entre dos equips, 4 jugadors i un porter. Consisteix en  impulsar una bola (normalment negre) amb l'estic cap a la porteria defensada per l'equip contrari per tal d'introduir-la-hi. Més endavant explicarem les diferents regles i normes que s'han de seguir amb el nou reglament per tal de no ser expulsat i repercutir a la resta del teu equip.

En l'hoquei és molt important que tots els jugadors portin les proteccions necessàries ja que un cop de pilota pot ocasionar cops forts.
Efectivament el porter porta proteccions diferents a la resta de jugadors, porta un casc, uns guants i unes guardes molt robustes a part d'altres proteccions.
Per tant, per evitar riscos és molt convenient que cada nen porti les proteccions adequades a la seva edat així com que la superfície on s'estigui jugant sigui llisa i estigui neta, evitant aigua o pedres.


Ara, explicaré les primeres penalitzacions i les més bàsiques:

-Els bloquejos: no estan permesos els bloquejos amb contacte, no colpejar amb l'stick a un contrari, existeix una línea en el centre de la pista a 22 metros del fons que es denomina camp enrere, l'equip amb bola (atacant) té 10 segons per entrar al camp contrari i no pot tornar al seu camp per darrere d'aquesta línea, aquestes accions seran sancionades amb la pèrdua de la bola.
-Penalti i falta directa: es produeix quan empenys fortament i colpejas amb el stick a un jugador contrari o si eleves la bola dins de l'àrea, és penalti, si la mateixa acció la realitzes fora de l'àrea (amb violència i sent l'últim jugador) serà falta directa.

-Faltes fora de l'àrea: es produeixen quan empenys y colpejas amb l'estic a un contrari, quan eleves la bola més a dalt de la cintura, quan la bola surt fora de pista, quan golpejes o interfereixes a un contrari amb l'estic.

-Penalitzacions amb targeta: existeixen penalitzacions amb targeta blava on s'expulsarà al jugador sancionat dos minuts i l'altra equip tindrà l'oportunitat de fer una falta directa. També existeix la targeta vermella on el jugador serà expulsat més minuts i també hi haurà oportunitat de falta directa per l'equip contrari.






5 comentarios:

  1. Hola!

    Me encantan los deportes y me gustaría empezar a placticar hockey. Me podrías dar algunos consejos para empezar?

    Besos

    ResponderEliminar
  2. Hola Angi!
    en realidad no hay consejos solo existe el coger ganas, unos patines y empezar en algun club a entrenar.
    Hace tres años cuando yo empece, en muchos clubs de Catalunya se apuntaron muchas chicas mas o menos de mi edad hasta que formamos una liga para competir los sábados, cada sábado recibiamos a alguien o ibamoa a algun club de Catalunya a juagr un partido, el hoquei es super entretenido i por eso te lo pasas genial, a parte sigue para despejarte y desahogarte jeje
    ANIMAATEE!

    ResponderEliminar
  3. Tengo muchisimas ganas de de empezar. Pero no se si ir a un club de Terrassa o de Barcelona. Me aconsejas alguno en especial?

    ResponderEliminar
  4. Angi!
    En Barcelona, la mayoria de clubs de Barcelona són colegios. En Terrasa, como se practica más el hoquei hierba hay sólo un club, el Sferic de Terrassa

    ResponderEliminar
  5. Vale! Gracias por tus rapidas respuestas y por tu opinion! En esta semana ire a ver este club!

    Besos

    ResponderEliminar