¿Te gustaría jugar a Hoquei patines?

sábado, 25 de diciembre de 2010

L' stick

Les principals tècniques amb l'stick


- Conducció de la bola:

La bola ha d'anar enganxada a la pala de l'stick. no colpejar amb l'stick la bola. desllissar-la, acariciar-la amb la pala. Les dues mans amb els dits tancats han d'anar enganxades amb l'stick amb força, especialment el puny del stick que és el que el dirigeix, el cap amunt per veure la situació de la resta de l'equip i les possibilitats de pase o de tir.


- Diferents tècniques:

El Tir:

Hi ha diferents tipus i formes de tir: pala i cullera, directe, arrastre i l'escup, tenim que tindre molt el compte que per cada una de les formes, les dos mans deuen mantindre's ben tancades a l'stick, els dos braços rígids i amb la mà del puny del stick donarem la direcció adequada a la bola.

Protecció de la bola:

La bola ha d'anar enganxada a la pala de l'stick, el cos inclinat amb les cames flexionades i la bola al costat contrari per on circula el defensor.

Direcció de la bola:

Amb el puny de l'stick donarem la direcció a la pala del mateix, segons situem esta (perpendicular al objectiu), al colpejar la bola es dirigirà o prendrà la direcció desitjada, tant per els passes com per les recepcions i els tirs.

El pase i la recepció:

El pase s'ha de realitzar escombrant la pala de l'stick pel terra, amb la pala lleugerament inclinada per no aixecar la bola (perpendicular al objectiu), el pase ha de ser fort i ras amb les dues mans ben tancades al stick.
La recepció amb la mateixa situació de la pala (perpendicular amb la direcció de la bola), lleugerament inclinada amb la mà de suport amb l'stick, el cos inclinat i les cames flexionades.



- Tàctica i rol del jugador:

Como atacar:

Si tens la bola: Conduïnt la bola amb el cap amunt, per veure la possibilitat d'obtenir una bona línea de pase al company o bé un tir a porteria.
Si no tienes la bola: amb moviments continus per desmarcar-te i apollant al company, la pala del stick sempre en posició de recepció orientada a la situació amb la bola que porta el company.

El rol del atacant:

1- detindre o retrassar la progressió del jugador amb bola
2- Obstruïr o retrassar la progressió del jugador sense bola
3- Ajudar al company de marca (pantalles-bloquejos)
4- Evitar i obstruïr el tir idòni.

Como defensar:

L'stick amb una mà i la pala tocant el terra, la mà sense l'stick extesa per obstruir el pas del contrincant.
Dins de l'àrea sempre d'esquenes al nostre porter, el cos inclinat i flexionades les cames, la pala de l'stick tocant el terra.

El rol del defensor:
1- Progressar en l'espai amb bola.
2- Realitzar ajudes (pantalles-bloquejos) al company amb bola.
3- Desmarcar-te i ajudes.
4- Obtindre situacions de tir idònees.

2 comentarios:

  1. Hola! Crec que és itneressant aquest esport, sobretot perquè a mi m¡agrada molt patinar...
    Encara que em tira enrere practicar aquest esport pel fet de l'esquena...
    La posició que tenen constantment és com estar una mica ajupits, i crec que és perjudicial per l'esquena...
    Tu has practicat aquest esport? Crues que és certa la meva hipòtesi sobre l'esquena??

    Gràcieees!

    ResponderEliminar
  2. pauliii!
    si jo l'he practicat durant 3 anys, tothom em deia que no afectaba a l'esquena, i jo no m'ho creia però és veritat que els primers dies d'entrenament és dur per a l'esquena però molt ràpid aprens la posició que és consisteix a flexionar al màxim les camesi agafar l'stick amb dues mans, així mai et farà mal l'esquena.
    Gràcies per comentar un peto!

    ResponderEliminar