¿Te gustaría jugar a Hoquei patines?

sábado, 25 de diciembre de 2010

Equip

La composició del equip

El porter:

El porter neix i no es fa, per aquest motiu tenim que fer una selecció d'aquells que per les seves característiques i vocació presenten majors aptituts. El porter deu saber orientar als seus companys en posicions defensives especialment, no perdre la bola de vista, màxima concentració i tensió quan l'equip contrari està en posició de la bola.
En aquest deport col·lectiu, el porter, sempre s'ha de considerar una peça clau, que alguns han arribat a valorar com el 70% d'un equip. El cert és que el porter practica un deport individual dins d'un col·lectiu,amb la consegüent responsabilitat que això comporta. Així doncs, dins del punt de vista tècnic i tàctic, el porter de hoquei sobre patins requereix un entrenament i una preparació diferent a la resta dels seus companys.


El tancament:

En defensa i segons el sistema que apliqui l'equip, deu ser l'últim jugador, situat principalment dintre de l'àrea, com la retsa de jugadors, sempre d'esquena al seu porter, màxima tensió i concentració, l'stick també atent a la possibilitat de robar la bola, tallar el pase o l'assistència, obstrucció del tir...
En atac la seva funció principal serà protegir i ajudar al jugador de la ala del mig i el de la ala d'enllaç, sempre protegint les seves esquenes i formant un triangle entre els tres jugadors, els seus moviments seran principalment per la zona constructiva.

L'ala mig:

En defensa y segons el sistema que s'aplica, estarà situat com segona o primera línia cobrint la zona de pas lateral, i al igual que la resta de jugadors, sempre d' esquenes al seu porter, màxima tensió i concentració,l'stick amb una mà i la pala tocant el terra.
En atac serà el responsable de dirigir el joc del equip juntament amb un altre jugador, obrint espais amb rotacions entre els tres jugadors, passes ràpids, segurs, fàcils al millor company situat, ben dirigits y forts a la pala de l'stick, segons la situació del joc, permutarà la seva posició bàsicament amb un dels jugadors.

L'ala enllaç:

En defensa tindrà les mateixes funcions que l'ala mig però en atac serà el que més haurà d'ajudar al pívot.
La seva situació inicial serà la d'ajudar en zona constructiva, obrint espais amb rotacions entre els tres jugadors, passes ràpids, segurs, fàcils al millor company situat, ben dirigits i forts a la pala de l'stick, constant moviment entrant i sortint de les zones de pas i constructiva, també l'àrea contrària buscant ajudes amb els altres jugadors i situacions idònies de tir, remat i assistències.


El pívot:

En defensa estarà situat en primera línia laterals o centre, pressionant o no, segons el sistema defensiu que apliquem, la principal zona serà la constructiva del equip contrari.
En atac haurà d'estar situat en constant moviment dins i fora del àrea, buscant ajudes amb els altres jugadors i situacions de gol, passe o remat.
Tots aquests aspectes tècnics i tàctics han d'estar ensenyats en la fase de l'aprenentatge fins els 12-13 años, a partir de generar uns moviments base en aquestes etapes inicials, guanyarem confiança i maduresa en el joc d'equip, tant en defensa com en el control de la bola en l'atac i especialment en els fundaments tàctics que l'hoquei requereix.

 A la imatge d'acontinuació podem veure un petit esquema de les posicions:




4 comentarios:

  1. Hola!
    una pregunta...
    es pot marcar amb el peu o amb alguna altre part del cos ?

    ResponderEliminar
  2. albaaaa!
    fins fa un any estaba permès amb qualsevol part del cos però van fer un nou reglament en el 2009 en el que està prohibit que la pilota toqui els patins a no ser que no sigui involuntàriament, és més si la toques a l'àrea, és penalti.
    Per tocar-la amb altres parts del cos és falta.

    ResponderEliminar
  3. Buenas noches Laurita!
    Mira, al ser sincera únicamente he practicado este deporte en el colegio cuando era obligatorio. Pero ha sido el único deporte que disfrutaba practicandolo. No me gusta el fútbol, ni el básquet, ni infinidad de otros deportes, pero, yo no sé si era porque nos lo tomábamos un poco a "cachondeo" pero siempre quería que la profe dijera: "Hoy toca Hoquei". Pero la cuestión es que nunca lo he practicado sobre patines, y no creo que pudiese hacerlo, contando que no sé patinar en línea (nunca he patinado con este tipo de patines).
    Espero que me sigas sorprendiendo!
    Muchas gracias!!

    ResponderEliminar
  4. iris!
    es verdad que en el colegio todo el mundo se divierte más con el hoquei porque es un deporte muy divertido i activo. a parte se necesita mucha concentración.
    Para mi es más fácil patinar sobre cuatro ruedas que no sobre línea.
    gracias por comentar el blog!

    ResponderEliminar